ÜRÜNLER
GIDA KİMYASAL HAMMADDELERİ

Sitrik asit, halk arasında limon tuzu olarak da bilinen, karboksilik asitlerden, renksiz, kristal yapılı organik bir bileşiktir.Limonun kuru ağırlığının %8’i kadarını oluşturan,turunçgiller ve birçok meyvede bulunan,kurutma yöntemi ile elde edilen,kristal yapıda organik bir asittir.
- Kullanım Alanları
- Endüstriyel uygulamalar ve farklı gıda alanlarında kullanımı oldukça yaygın olan Sitrik asit özellikle sitrat karbonatlı ve karbonatsız içeceklerde daha çok kullanılmaktadır.
- Düşük kalorili içecekler, meyve suyu ve susuzluk giderici içeceklerde Sitrik asit, tek olarak ya da sitrat tuzlarıyla birlikte kullanılır ve tat verici olarak faydalanılır. Bunun dışında endüstriyel üretimde Sitrik Asit, şekerlere ekşilik vermek amacıyla eklenir.
- Pastahanelerde ve şekerleme ürünü satan firmalarda kullanılan şeker çeşitlerinde de pektin jeli kullanılarak maksimum jel dayanımını arttırmak amacıyla faydalanır.
- Gıdada ürünün dayanıklılığını artırmak amacıyla kullanılır. pH ı kontrol eder. Alkolsüz içeceklerde tat verme amacı ile kullanılır. Şekerleme ve ilaç yapımında kullanılır. Şekerleme yapımında şekerin kristalleşmesini engeller.
- İçecekler, mayalı gıda ürünleri, bira, şarap, peynir, bisküviler, lokumlar, kekler, dondurulmuş balık, dondurma, reçeller, jöle, dondurulmuş patates, şerbetler, hazır çorbalar, salça ve konservelerde yaygın olarak kullanılır.
- Banyo ve mutfak temizleyicilerinde katkı maddesi olarak kullanılır. Endüstride çelikten pası gidermek için kullanılır.

Sitrik asit, halk arasında limon tuzu olarak bilinen, renksiz ve kristal yapılı organik bir bileşiktir. Zayıf bir trikarboksilik asit olan sitrik asit; gıda ve içeceklerde asitleştirici, koruyucu, tatlandırıcı ve kenetleyici madde olarak yaygın şekilde kullanılır. Ayrıca temizlik ürünlerinde kireç çözücü olarak, kozmetik sektöründe pH düzenleyici olarak ve ilaç sanayinde tamponlayıcı madde olarak da yer alır.

Gliserin (gliserol olarak da bilinir), renksiz, kokusuz ve tatlı bir sıvıdır. Doğal olarak bitkisel veya hayvansal yağlardan elde edilir. Gıda ve içecek sektöründe nem tutucu, çözücü, kıvam artırıcı ve tatlandırıcı olarak kullanılır; ürünlerin tazeliğini korur, raf ömrünü uzatır ve istenilen dokunun sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca şeker yerine düşük kalorili tatlandırıcı olarak da tercih edilir. Gliserin; kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde cilt nemlendirici olarak, ilaç sanayinde şurup ve kapsül yapımında, tütün ürünlerinde nem dengeleyici olarak ve kimya sektöründe çözücü veya yumuşatıcı madde olarak da yaygın şekilde kullanılır.